ZDKGradska uprava Zenice pomoći će malinarima u prevazilaženju problema otkupa

Gradska uprava Zenice pomoći će malinarima u prevazilaženju problema otkupa

Gradska uprava Zenice pomoći će lokalnim proizvođačima malina u prevazilaženju problema nastalih oko utvrđivanja otkupne cijene uroda. Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović na skupu s malinarima održanom u sali Gradskog vijeća obećao je izdvojiti poticajna sredstva za proizvođače maline s područja grada Zenice, da bi pomogao u rješavanju problema uzrokovanog trenutno niskom otkupnom cijenom tog voća.

– Grad Zenica učinio je sve što je u njegovoj nadležnosti i čak više od toga kako bi omogućio proizvođačima maline da osiguraju kvalitetnu egzistenciju od svoga rada. Obećavam da ćemo na sve načine pomoći malinare, jer smo izdvojili nikad veća sredstva za ovu oblast i nastojimo više vratiti poljoprivrednicima i selu – kazao je gradonačelnik Kasumović.

U Gradskom vijeću Zenice mjesecima je vođena rasprava o značajno povećanim budžetskim sredstvima za razvoj poljoprivrede. Mnogi vijećnici tražili da se veći dio tih sredstva preusmjere na druge potrebe lokalne zajednice.

 

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE