Naslovnica Lokalne Teme Privreda GRAWE osigura...

GRAWE osiguranje preuzelo visočki VGT

1912
PODIJELI

Potpisivanjem ugovora Grazer Wechselseitige Versicherung AG preuzima 95 posto udjela u VGT osiguranju Visoko, koji je već zastupljen u Bosni i Hercegovini sa GRAWE osiguranjem d.d. Sarajevo, saopćilo je GRAWE osiguranje.

VGT osiguranje Visoko zaključilo je uspješnu 2016. godinu, uz volumen premije od ukupno 25,5 miliona KM i tržišnim udjelom od 5,72 posto.
Preuzimanjem VGT-a GRAWE želi proširiti svoju tržišnu poziciju u Bosni i Hercegovini.
Fakturisanom premijom od ukupno 32,4 miliona KM u 2016. godini GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo trenutno ima udio u tržištu od 7,26 posto.
Korištenjem efekata sinergije i cross-selling potencijala kupovinom VGT osiguranja omogućiće se širenje tržišne pozicije GRAWE-a.

“Vrlo smo sretni što možemo pozdraviti zaposlenike VGT-a u porodici GRAWE osiguranja”, rekao je generalni direktor Grazer Wechselseitige Versicherung AG Othmar Ederer.
“Zajedno ćemo osigurati najbolju moguću brigu o klijentima VGT-a” kazao je Ederer.

Većinski vlasnik VGT osiguranja Visoko Halim Zukić, također uvjeren u uspješno preuzimanje kazao je da je ovo ” veliki korak ka uređenju tržišta i jačanju industrije osiguranja u Bosni i Hercegovini”.

“Nama je veoma važno da prodaja ne dovede do gubitka kvaliteta usluge. Preuzimanjem VGT osiguranja od strane renomiranog internacionalnog osiguravajućeg koncerna, kao što je GRAWE Group, sigurni smo da će naši klijenti i u budućnosti biti u dobrim rukama”, rekao je Zukić.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.