Na njihovom prvom singlu gostuju velika regionalna muzička imena: Kiki Lesendrić, Mladen Vojičić Tifa, Sead Zele Lipovača, Toni Janković i Zoran Predin. Produkciju pjesme potpisuje jedan od najboljih rock producenata u regiji Dejan Orešković.

Mastering je rađen u studiju “Metropolis” u Londonu, a radio ga je John Davis, producent koji inače radi sa grupom “U2”.

Spot potpisuje reditelj Mario Šulina i njegova produkcija “Nova” koji su na terenu tokom snimanja imali veliku pomoć Dalibora Mrdića iz “Invenio filmsa” i Samira Geke.

“Odlučili smo se za ove muzičke goste, jer pjesma nosi jednu snažnu poruku u ovim vrtložnim vremenima i osjetio sam potrebu da to sa nama kažu ljudi sa autoritetom bez mrlje u životu i karijeri. Spot je s namjerom urađen sa jednom apokaliptično upozoravajućom porukom dokle nas može dovesti neodgovorno ponašanje pojedinaca, ali, također, i sa nadom u bolju budućnost ovog našeg malog svemira i cijelog čovječanstva općenito”, kaže Šenkovski i dodaje da je prvi album Komune već na pola urađen.

klix.ba/visoko.ba