SportOstali sportoviHaase nakon velike borbe savladao Džumhura i odveo Holandiju u play-off za...

Haase nakon velike borbe savladao Džumhura i odveo Holandiju u play-off za Svjetsku grupu

Oba tenisera su u prvih deset gemova bila sigurna na svoje servise i nisu protivniku dozvoljavali da osvoje više od dva poena.

U jedanaestom gemu koncentracija je prvom popustila Džumhuru i Haase je to iskoristio i napravio break.

Nakon tog poena Džumhur je imao nimalo ugodan verbalni dijalog sa sutkinjom, ali i sa Haaseom i holandskim selektorom Haarhuisom.

Haase je bio siguran na svom servisu i osvojio prvi set rezultatom 7:5 nakon 43 minute igre.

Početak drugog seta je također loše počeo za Damira. Haase je napravio break u prvom gemu, a u drugom Damir je imao dvije vezane break lopte, ali ih nije iskoristio i Holanđanin je poveo sa 2:0. Damirov servis je još jednom popustio u narednom gemu i Haase je napravio još jedan break, a potom i poveo sa 4:0.

Damir je prvi break na meču napravio u šestom gemu drugog seta kada je smanjio na 4:2, a potom na svoj servis i na 4:3. Potom je uslijedio najduži gem u meču koji je na kraju pripao Haaseu za 5:3. U narednom gemu Holanđanin je iskoristio drugu od tri vezane break lopte u osvojio drugi set rezultatom 6:3 nakon 44 minute.

I treći set Džumhur je otvorio katastrofalno izgubivši svoj servis u drugom gemu i nakon samo desetak minute igre Haase je imao prednost od 3:0.

Kada je Haase nakon velike borbe napravio još jedan break u četvrtom gemu činilo se da će rutinski osvojiti i treći set. No, Džumhur je uspio napraviti break za 4:1, a potom ga potvrdio za 4:2, a onda još jednom oduzeo servis Holanđaninu.

Igralo se gem za gem do 11. gema kada Damir pravi novi break i stiže do vodstva 6:5. Haase ipak uspijeva ponovo uzvratiti breakom za 6:6 i odvesti treći set u tie-break. U tie-breaku Damiru je bila dovoljan jedan mini-break za 7:6(4) nakon sat i 14 minuta igre.

U četvrtom setu Džumhur je prvi stigao do break-lopte koju je iskoristio u četvrtom gemu i poveo ubrzo sa 4:1. Damir je napravio još jedan break u osmom gemu i riješio četvrti set rezultatom 6:2 nakon pola sata igre.

U odlučujućem petom setu Haase je napravio break u trećem gemu i poveo sa 2:1, ali je Damir odmah uzvratio re-breakom za 2:2 i vratio se u meč.

Nakon svađe sa supervizorom i Haarhuisom u šestom gemu, Džumhuru je u sedmom gemu u kojem je servirao koncentracija totalno popustila i Haase je napravio break bez izgubljenog poena za vodstvo 4:3.

U narednom servis-gemu Holanđanin je bio siguran i poveo sa 5:3, nakon čega je i Džumhur osvojio svoj servis-gem za 5:4.

Haase je servirao za meč i iskoristio je drugu meč-loptu za veliku pobjedu Holandije.

BiH – Holandija 1:3

Mirza Bašić – Robin Haase 1:3
Damir Džumhur – Thiemo de Bakker 3:0
Mirza Bašić/Tomislav Brkić – Robin Haase/Jean-Julien Rojer 1:3
Damir Džumhur – Robin Haase 2:3

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE