Lokalne TemeHadžialić vrši mobing nad radnicima JKP Visoko koji su potpisali peticiju protiv...

Hadžialić vrši mobing nad radnicima JKP Visoko koji su potpisali peticiju protiv EBRD-ovog kredita

Iako je podnio ostavku koja je trebala stupiti snagu 1.7. 2016. godine, direktor JKP “Visoko” i dalje obavlja “svoj” posao.

Prema našim saznanjima direktor je oduzeo originalni primjerak peticije koju radnici potpisuju posljednjih nekoliko dana. Uz to Hadžialić vrši mobing nad radnicima zbog potpisivanja iste.

Peticiju, kao legalno sredstvo građanske borbe, su 2.7. pokrenuli radnici JKP “Visoko” s ciljem obustave postupka uzimanja kredita od EBRD-a.

Prema mišljenju radnika, među kojima ima i visokoobrazovanih stručnjaka za oblast vodosnadbijevanja (Ermin Dlakić), pri izradi projekta vodosnadbijevanja za Moštre i Gračanicu je došlo do značajnih propusta koje radnici u peticiji navode:
– Nikada nije urađen bilans stanja pitke vode na teritoriji Općine
– Prvo je urađen projekt proširenja vodovoda, a tek se onda krenulo u vodoistražne radove
– Prva istraživanja finansirana od strane općine su pokazala da na Vrutku nema više od 80l/s
– 100l/s je samo pretpostavka, a ne egzaktan podatak
– Pri izradi projekta nije uzeto obzir postojeće stanje
– JKP “Visoko” trenutno nikom ništa ne duguje, a nakon uzimanja kredita upitno će biti njegovo poslovanje.

Detalje možete pročitati fotogaleriji.

Još jednom podsjećamo da je ovu peticiju, i dalje aktuelni direktor oduzeo radnicima. Ovakav postupak direktora koji bi i sam trebao biti stručnjak za ovu oblast ukazuje da cijela priča oko kredita i projekta vodosnadbijevanja uopće nije čista, što očigledno razumije i Hadžialić koji je diplomirao građevinu na Saobraćajnom fakultetu u Travniku.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE