Naslovnica Lokalne Teme Hafizi Adisa ...

Hafizi Adisa i Nijaz Aganhodžić, profesori medrese „Osman ef. Redžović“ u Visokom, među najboljim učačima Kur'ana u svijetu

297
PODIJELI

Hafizi Adisa i Nijaz Aganhodžić koji su se plasirali u finale Svjetskog takmičenja hafiza, a koje se održava u malezijskom Kuala Lumpuru danas su imali prijem kod ambasadora BiH u Maleziji Emira Hadžikadunića.

Inače, bračni par Aganhodžić jedini su predstavnici Islamske Zajednice BiH na ovom svjetskom takmičenju najboljih učača Kur'ana koje se održava od 15. do 20. maja, a u organizaciji Ministarstva za vjeru vlade Malezije.

“Ambasador Hadžikadunić zahvalio nam je na pozitivnoj promociji naše zemlje u Maleziji. Zahvalni smo podršci ambasadora te organiziranom prijemu”, rekao je za Avaz.ba hafiz Nijaz Aganhodžić.

Bračni par Aganhodžić jučer su nastupili u finalu uz još osam takmičara iz različitih zemalja. S obzirom na to da se finale održavaju i u četvrtak i petak, konačni rezultati će se znati u subotu kada je planirana ceremonija zatvaranja, te dodjeljivanje nagrada i proglašenje pobjednika.

Na ceremoniji zatvaranja učestvovat će i hafiz Nijaz Aganhodžić koji će s predstavnicima nekoliko različitih zemalja proučiti ilahiju.

Inače, Adisa i Nijaz Aganhodžić rade kao profesori u medresi „Osman ef. Redžović“ u Visokom, a hifz su položili na isti dan, 30. novembra 2015. godine.

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.