Halid Ranica u švedskom Arboga Västmanlandu pokrenuo Profi boks klub (FOTO)

721

Naš sugrađanin Halid Ranica na privremenom radu u švedskom Arboga Västmanlandu, odnedavno je u ovom gradu pokrenuo Profi boks klub Arboga.

“Profi boks klub Arboga je osnovan početkom februara ove godine u švedskom gradu Arboga Västmanlandu koji je nekih 150 km od Štokholma. U ovome gradu živi preko 100 porodica koje su porijeklom sa Balkana. Počeli smo sa treninzima 08.02.2017.godine. Trenutno treniramo u školskoj sali dok se ne obezbjedi sala za bokserski klub u kojoj ćemo biti stacionirani u budućnosti sa fiksiranim spravama i bokserskim ringom. Imamo već sada 20 članova koji vrijedno rade na tehnici, kretanju i usavršavanju garda sa udarcima iz blizine i boksom na distanci. Treninzi idu jako dobro i nadamo se da ćemo polovinom ove godine početi sa prvim mečevima i borbama. U radu kluba pomažu mi; Martin Zubčić (sekretar), Miroslav Kazić (ekonom), te Ajdina Ranica koja nam pomaže u upravi kluba”, kazao je Ranica.

Halid je ljubiteljima boksa u BiH poznat kao bokser koji je 12 puta bio prvak BiH u amaterskom boksu, što je rekord koji će teško ko nadmašiti.

Osim amaterskog boksa Ranica se okušao i u profi boksu gdje je imao zapažene rezultate i dostojno reprezentovao našu zemlju.