SportOstali sportoviHamilton nakon drame slavio na VN Austrije

Hamilton nakon drame slavio na VN Austrije

Britanski vozač Lewis Hamilton pobjednik je veoma dramatične trke za Veliku nagradu Austrije. ve je dobro počelo po Hamiltona jer je sjajno startao sa prve pozicije i uspio zadržati lidersko mjesto. Odlučio se nešto kasnije u odnosu na ostale vozače da ode u boks i promijeni pneumatike, što ga je kasnije ostavilo iza Nice Rosberga. U tom trenutku trku je vodio Sebastian Vettel koji je rizikovao sa dužim ostajanjem na stazi što mu se nije isplatilo jer zadnji desni pneumatik nije izdržao i Vettel je morao okončati trku. Nastavak trke donio je velika uzbuđenja. Hamilton je uspio da stigne razliku u odnosu na Rosberga na manje od jedne sekunde i ušli smo u veoma zanimljivu završnicu. Britanac je sredinom posljednjeg kruga pokušao obići Rosberga sa spoljne strane, ali Rosberg je to odlučio nešto agresivnije zagraditi, pa je došlo do kontakta. Rosbergu je nakon toga otpalo prednje krilo i Hamilton ga je zaobišao. Nijemac je do kraja izgubio još dvije pozicije i to od Verstappena i Raikkonena koji su završili na drugom, odnosno trećem mjestu. Rosberg je nakon cijele drame završio kao četvrtoplasirani čime je zadržao prednost u ukupnom poretku u odnosu na Hamiltona koja sada iznosi 11 bodova.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE