SportOstali sportoviHamiltonu pobjeda na utrci za Veliku nagradu Kanade, Vettel završio četvrti

Hamiltonu pobjeda na utrci za Veliku nagradu Kanade, Vettel završio četvrti

Bila je ovo šesta pobjeda za Hamiltona u Kanadi, a do nje je stigao zahvaljujući odličnoj vožnji. Mercedesov vozač je kontrolisao utrku od početka do kraja.

Druga pozicija je pripala njegovom timskom kolegi Valtteriju Bottasu, dok se za mjesto na podiju izborio i Red Bullov Daniel Ricciardo. Vettel je u svom Ferrariju bez obzira na probleme tokom utrke i promjenu nosa bolida stigao na četvrto mjesto, a potom slijede Sergio Perez u Force Indiji i njegov kolega Esteban Ocon, Kimi Raikkonen u Ferrariju, Renaultov Nico Hulkenberg, Lance Stroll u Williamsu i Haasov Romain Grosjean u top 10 vozača današnje utrke.

Ovom pobjedom je Hamilton prepolovio Vettelovu prednost na 12 bodova. Vozaču Ferrarija je probleme uzrokovao sudar s Verstappenom na startu, kada je zbog oštećenja morao na promjenu nosa bolida. Ipak, vozio je agresivno te je nakon strategije od dva zaustavljanja bio u borbi za treće mjesto, ali je na kraju završio četvrti.

Carlos Sainz iz Toro Rosso ekipe i Williamsov Felipe Massa su završili svoj nastup u prvom krugu nakon što su uništili svoje bolide u sudaru, a zbog kvarova su odustali McLarenov Fernando Alonso, Daniil Kvyat iz Toro Rosso tima i Red Bullov Max Verstappen.

Samo legendarni Michael Schumacher ima više pobjeda od Hamiltona u Kanadi, ukupno sedam.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE