SvijetRegijaHaradinaj kandidat kosovske opozicije na vanrednim izborima?

Haradinaj kandidat kosovske opozicije na vanrednim izborima?

Kako podsjeća stranica kos sev.info, “Klan Kosova” je ranije ovog tjedna tvrdio da bi izbori na Kosovu mogli biti raspisani 25. travnja, a održani 28. svibnja ili 4. lipnja.

Haradinaja, lidera Alijanse za budućnost Kosova, 27. travnja u Colmaru očekuje odluka francuskog suda o tome hoće li biti oslobođen i vratiti se u Prištinu, ili će biti izručen Srbiji.

“Uvjeren sam da je trenutno najozbiljnija kandidatura, najsigurnija i najbolja, najbolja ponuda za današnjicu, gospodin Haradinaj, budući premijer Republike Kosova,” rekao je predsjednik Inicijative za Kosovo Fatmir Limaj, najavljujući mogućnost da se Haradinaj kandidira za jedinstvenog kandidata kosovske oporbe na, prema prištinskim medijima, sve izvjesnijim izborima.

U izjavi za prištinski Express, Ljimaj je objasnio da su sljedeća dva tjedna ključna za to da li će na Kosovu biti izvanrednih izbora.

Navodi se da Inicijativa za Kosovo već od ponedjeljka započinje službeno sa sakupljanjem potpisa za izglasavanje nepovjerenja kosovskoj vladi.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE