Naslovnica BiH Kultura Haris Burina ...

Haris Burina sugrađanima za Dan Zenice poklanja premijeru predstave “Tako je govorio Lepi”

Zenička premijera predstave "Tako je govorio Lepi" autorskog djela poznatog bosanskohercegovačkog glumca Harisa Burine održat će se 20. marta u 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta.

61
PODIJELI

Za premijerno izvođenje (ne) stand-up komedije za svoju, zeničku, publiku Burina nije slučajno odabrao 20. mart koji se slavi kao Dan Zenice.

“Ovo je poklon Zenici za rođendan”, kazao je Haris Burina.

Ideja za nastanak ovog djela rođena je prilikom snimanja igranog filma “Balada o Pišonji i Žugi” u kojem “čistokrvni” Zeničanin Haris Burina igra ulogu Lepog, legendarnog lika iz čuvene pjesme poznate rock grupe Zabranjeno pušenje.

Kroz ovo teatarsko ostvarenje Burina donosi priču o svojoj supruzi, roditeljima, komšijama, sarajevskim taksistima, mostarskim liskama, kao i svojim prijateljima – vrhunskim umjetnicima iz svijeta glume, muzike, estrade…

Burina je kazao da je nastanku “Lepog” kumovao njegov veliki prijatelj Sejo Sexon kojeg je nazvao i svojim “duhovnim bratom”.

Svoje prvo izvođenje na daskama koje život znače Lepi je započeo na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, gdje je naišao na odličan prijem kod publike, a da su vrsne glumačke kreacije Harisa Burine zadovoljile apetite prisutne publike potvrdio je dugotrajni aplauz u prepunoj tuzlanskoj dvorani.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.