SportNogometHarmony Ikande zvanično predstavljen kao novi igrač FK Sarajevo

Harmony Ikande zvanično predstavljen kao novi igrač FK Sarajevo

Dvadesetčetverogodišnji nigerijski nogometaš Harmony Ikande danas je zvanično predstavljen kao novi igrač FK Sarajevo.

Novo pojačanje su novinarima predstavili sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković i generalni direktor kluba Dino Selimović

“Radujemo se činjenici da danas potpisujemo ugovor s kvlaitenim i prespektivnim igračem Ikandeom. Želimo podići našu igru na još veći nivo i da ostvarimo naše ciljeve. Nadam se da će on ispuniti naša očekivanja. Ugovor je potpisan na dvije godine, a užurbano radimo na papirologiji kako bi irač mogao što prije nastupiti za naš klub.”, izjavio je Ibraković.

“Drugačije je nego kući, ali sam oduševljen pozitivnim emocijama otkako sam stigao na aerodrom. Mislio sam da će tu sve završiti, ali ljubav i pozitivna energija i dalje traje. Osjećam se kao kod kuće, sretan sam što sam ovdje, lijepo mi je”, rekao je Ikande.

Ikande je igrač sredine terena, bio je član mlade ekipe Milana, a tokom karijere je nastupao za Monzu, Poffibonski, Ectremaduru, Budapest Honved II, Beitar Jerusalem, Hapoel Ashkelon, Hoverlu Uzhhorod i Hapoel Tel Aviv.

Za mladu reprezentaciju Nigerije Ikande je upisao dva nastupa. U FK Sarajevo je stigao 25. juna, nakon čega se priključio pripremama šampiona BiH. Nigerijac je zadovoljio ukuse stručnog štaba te će u narednoj sezoni nositi dres FK Sarajevo.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE