SvijetRegijaHasanbegović okrivljuje ljevičare zbog ustaštva u Hrvatskoj

Hasanbegović okrivljuje ljevičare zbog ustaštva u Hrvatskoj

Kao događaje koji oslikavaju stanje vjerskih sloboda u Hrvatskoj, Washington je istaknuo komemoraciju u logoru smrti Jasenovac koju su bojkotirali židovski i srpski čelnici optužujući tadašnju vladu da umanjuje ustaške zločine.

SAD je upozorio na veličanje Nezavisne Države Hrvatske, umanjivanje ustaških zločina i protusrpsko raspoloženje. Spomenuli su bivšeg ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i redatelja Jakova Sedlara kao osobe čija su stajališta o ustaškom režimu izazivala posebno oštre kritike židovskih i srpskih vjerskih zajednica te nevladinih organizacija.

Američko izvješće za HRT komentirao je Zlatko Hasanbegović. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti: “Riječ je o neutemeljenim besmislicama koje su zapravo falsificirano izvješće hrvatske nevladine, prokazivačke i preplaćene pseudoljevičarske scene, a koje je u nedostatku ozbiljne analitike nekritički preuzelo i dalje proslijedilo američko veleposlanstvo u Zagrebu iz vremena bivše predsjedničke administracije. Jednako je nerelevantno kao i pseudoljevičarski agitprop i difamacijska kampanja protiv predsjednika Trumpa u SAD-u i izvan njega. Hvala.“

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE