SportOstali sportoviHendikep reprezentacije: Amel Tuka zbog povrede neće na Balkansko atletsko prvenstvo

Hendikep reprezentacije: Amel Tuka zbog povrede neće na Balkansko atletsko prvenstvo

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka zbog povrede, neće nastupiti na Balkanskom atletskom prvenstvu, koje će tokom vikenda biti održano u Beogradu.

Tuka će pauzirati zbog problema sa stopalom koji ima nakon nekoliko dvoranskih takmičenja, a to je potvrdio i selektor bh. atletske reprezentacije Elvira Krehmića.

“To je veliki hendikep za nas, ali na ovom takmičenju se očekuje dobar rezultat Mesuda Pezera, te Rusmira Malkočevića i Abedina Mujezinovića. Od Mujezinovića se očekuje da pokuša ispuniti normu za europsko prvenstvo koja iznosi 1,49,00 i koja bi mu omogućila i nastup na europskom dvoranskom prvenstvu”, kaže Krehmić.

Problem Amela Tuke je nastao kao rezultat trčanja u dvoranama za koje nema dovoljno iskustva, jer se radi o specifičnim stazama. Njemu je cilj da nastupi na europskom dvoranskom prvenstvu, koje se od 3. do 5. marta održava u Beogradu, na koje će ići potpuno spreman i s rezultatom 1,46,59.

“Ne bismo željeli ništa prepustiti slučaju, u solidnoj sam formi, ali zbog kratkih dionica u dvoranama ima puno nagiba i to mi stvara mali problem. Obaviću preglede i prije službenog trodnevnog nastupa na europskom prvenstvu malo ću trenirati u Beogradu, te vjerujem da će sve biti u redu. Moram biti potpuno spreman i za svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu, a tamo će nastupiti sva elita u mojoj konkurenciji”, kazao je Tuka.

Predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo istakao je da očekuje dobre rezultate od naših atletičara i atletičarki, a početak sezone je ocijenio kao izuzetno uspješan tako da se u toku ljetnih takmičenja mogu očekivati značajni sportski rezultati i novi rekordi.

visoko.ba/fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE