ZanimljivostiHitna zakrpa za Adobe Flash Player

Hitna zakrpa za Adobe Flash Player

Adobe je izdao hitnu zakrpu za Flash kako bi se ispravio kritični propust koji potencijalnom napadaču omogućuje izvršavanje proizvoljnog koda na korisnikovom računaru.

Propust oznake CVE-2015-3113 ima najvišu oznaku opasnosti, a pogađa Flash Player 18.0.0.161 i ranije verzije za Windows i Mac, te 11.2.202.466 i ranije za Linux. Naime, Adobe je potvrdio izvještaje kompanije FireEye koji su otkrili kako se taj propust aktivno zloupotrebljava za napade na računala korisnika. Posebno se navodi kako su poznate mete Internet Explorer za Windows 7 i ranije verzije, te Firefox na Windowsima XP. Za sada nema informacija o napadima putem Chromea.

Adobe svim korisnicama na Windowsima i Macovima savjetuje nadogradnju Flash Playera na verziju 18.0.0.194, dok se korisnicima na Linuxu savjetuje nadogradnja na verziju 11.2.202.468.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE