Naslovnica Lokalne Teme Politika Hoće li Visoč...

Hoće li Visočani plaćati penale EBRD-u na nepovučena sredstva 0,5 % dodatno zbog propusta nositelja izvršne vlasti?

651
PODIJELI
Potpuno neopaženo na posljednjoj održanoj sjednici OV Visoko prošla je tačka broj 9. Dnevnog reda koja bi u normalnim okolnostima trebala biti vrlo ozbiljna i oko koje bi se trebalo sa najvećom odgovornošću diskutovati. I jasno je što je to tako ovima koji imaju većinu u OV Visoko i nosiocima izvršne vlasti. Međutim nije reagovalo ni ono malo opozicije kojoj izgleda ne smeta kako funkcioniše aktuelna vlast. Naprotiv njima izgleda smeta jedino to što oni nisu u poziciji da rade isto ovo što rade trezorski ovisnici o budžetu i izvršioci visočkih poslova na određeno vrijeme.
Naime, radi se o četiri  Prijedloga odluka o proglašenju javnim dobrom parcela na četiiri lokacije na kojima će se vršiti građevinski radovi i za koje je potrebno nakon toga podnijeti zahtjev za eksproprijaciju, te nakon toga dobiti dozvolu za građevinske radove. Sve ovo je trebalo pripremiti mnogo ranije, jer postoje saznanja da su radovi počeli na nekim lokacijama bez provedenih administrativno pravnih procedura po Zakonu o eksproprijaciji FBiH Sl. nov:70/07 i 36/10.
Zbog kašnjenja u ovom segmentu imovonsko pravnih odnosa postavlja se pitanje hoće li se kreditna sredstva koristiti po planu ili ćemo plaćati penale na nepovučena sredstva 0,5 % dodatno.

Samo je stvar u tome što niko u ime “iskamatarenih” poreznih obveznika Visokog nema da postavi ovo pitanje, tek toliko da znamo, uz sva trenutna i predstojeća poskupljenja.

Komentari

MARKETING

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.