Naslovnica BiH Regija Hrvatski prem...

Hrvatski premijer Plenković danas u Mostaru

Hrvatski premijer Andrej Plenković boravit će u ponedjeljak i utorak u Mostaru, objavila je u nedjelju vlada koja dodaje da Hrvatska "nastavlja s angažiranom potporom Bosni i Hercegovini u funkcioniranju i stabilnosti zemlje".

67
PODIJELI

Ovo je drugi posjet predsjednika vlade Bosni i Hercegovini od početka mandata, kada je krajem oktobra u prvom vanjskom službenom posjetu boravio upravo u BiH.

“Vlada Republike Hrvatske nastavlja s angažiranom potporom Bosni i Hercegovini u funkcioniranju i stabilnosti zemlje, a osobito na njezinom europskome putu. Hrvatska s Bosnom i Hercegovinom želi stabilnu i partnersku političku suradnju te napredak u gospodarskoj suradnji”, kaže se u priopćenju.

Prvoga dana posjeta predsjednik vlade sastat će se s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, predstavnicima Hrvatskoga narodnog sabora te čelnicima većinskih hrvatskih kantona.

Drugog dana Plenković će se najprije neslužbeno sastati s predsjedavajućim Vijeća BiH Denisom Zvizdićem, a potom će posjetiti Aluminij d.d. Mostar.

Premijer Plenković zatim bi trebao otvoriti jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2017., čiji je zemlja partner Republika Hrvatska.

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji.

Hrvatskoj je ovo treći put da je zemlja partner Sajma (2009. i 2012.), a izlagači iz Hrvatske su na Sajmu prisutni od samih početaka. Uz Hrvatsku, na Sajmu će se predstaviti izlagači iz još tridesetak zemalja.

Uz predsjednika vlade u BiH će boraviti potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić, potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, dodaje se u priopćenju iz vlade.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.