Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko I dobro kako ...

I dobro kako sad da Bosna igra domaće utakmice, Suša završi Vemu i kako završiti most u Lukama?

2799
PODIJELI

Dobra je i opravdana Odluka kojom se zabranjuje autobusima i kamionima da saobraćaju preko Betonskog mosta u Visokom s ciljem zaštite istog, a koji je sve teže podnosio silinu tereta pod kojim je bilo pitanje vremena kada bi se ozbiljno oštetio.

Međutim, nakaradna je Odluka koju su izglasali u OV Visoko o zabrani saobraćanja kamionima i autobusima, odnosno vozilima težine iznad 3,5 tona od samog ulaska u Visoko pa sve do Betonskog mosta, a da pri tome nije obezbijeđen alternativni put.

Prema ovoj Odluci i znaku koji odnedavno upozorava na istu tu Odluku kamioni koji su angažovani na radovima na pješačkom mostu u Naselju Luke recimo ne bi imali pristup gradilištu. Kamioni i sva druga potrebna mehanizacija angažovana na radovima koje izvodi Suša Commerce na robnoj kući Vema također ovom Odlukom nemaju pristupa gradilištu. Uskoro počinje takmičenje u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, kako da autobus sa gostujućim igračima dođe do stadiona Luke? Organizovani dolasci turista u Visoko koji posjećuju nalazišta Semira Osmanagića? U ljetnom periodu česti organizovani odlasci na more i ekskurzije gdje je mjesto odlazaka i dolazaka iza robne kuće Vema?

Ovo nisu jedine nelogičnosti i zbunjenost koju iskazuje nova općinska administracija u svojoj nedoraslosti, slična situacija je i sa pokušajem regulisanja saobraćaja u Šarenim Hanovima gdje prijedlog koji dolazi iz Općine nije naišao na odobravanje tamošnjeg stanovništva kao i privrednih subjekata.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.