SportKošarkaI Memić u stručnom štabu Duška Vujoševića

I Memić u stručnom štabu Duška Vujoševića

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević dobio je još jednog saradnika u stručnom štabu. Naime, riječ je o mladom stručnjaku Murisu Memiću koji će biti zadužen za skauting i analizu protivnika.  Memić je mladi i ambiciozni stručnjak koji je sa dosta uspjeha šest godina u radio arapskim zemljama, Saudijskoj Arabiji i Omanu gdje je osvojio šest titula i tri nacionalna kupa. U Bosni i Hercegovini je radio prošle godine kada je bio pomoćnik trenera Bosne Royal Dušana Gvozdića. Važno je napomenuti da je bio nekoliko godina bio pomoćnik nekadašnjem selektoru BiH Sabitu Hadžiću u Saudijskoj Arabiji, kao i nekadašnjem treneru Olympiacosa Mladenu Ostojiću od kojih je učio trenerski zanat.  Tokom igračke karijere igrao je za mnogo domaćih i inostranih klubova. Igrao je na koledžima West Virgina i UDC Univerzitet u Washigtonu, proveo je pet godina u Turskoj, a igrao je i u Njemačkoj i Sloveniji.  Memić je sam potvrdio za SportSport.ba da je sa zadoboljstvom prihvatio ponudu, a kako nam je rekao na ovu poziciju su ga predložili Dražen Orešković, Mensur Bajramović, Alen Abaz i Siniša Kovačević.  Podsjetimo, Vujoševićev prvi pomoćnik je Mensur Bajramović, dok je drugi pomoćnik mladi stručnjak Josip Pandža.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE