ZDKSportI pioniri i kadeti OK Kakanj 78 osvojili bronze na završnim takmičenjima...

I pioniri i kadeti OK Kakanj 78 osvojili bronze na završnim takmičenjima prvenstva BiH!

Nakon što su seniori OK Kakanj 78 prvenstvo BiH završili na drugom mjestu Premijer lige BiH u odbojci, protekla dva vikenda omladinske kategorije ovog kluba igrale su završne turnire prvenstva Bosne i Hercegovine.

Dječaci OK Kakanj 78 od 28. do 30. aprila igrali su turnir prvenstva BiH u odbojci u Brčkom.

Na završni turnir su plasman izborile četiri ekipe: MOK Jedinstvo Brčko, OK Gradina Sredbrenik, OK Bužim te OK Kakanj 78. U konačnom plasmanu OK Kakanj 78 je zauzeo treće mjesto, što je, s obzirom da se tek počelo ozbiljnije raditi sa ovom grupom odličan rezultat.

Proteklog vikenda kadeti OK Kakanj 78 također su igrali završni turnir u Cazinu, zajedno sa odgovarajućim ekipama OK Olovo, OK Bužim i HOK Domaljevac, a kakanjski mladići su zauzeli treće mjesto i osvojili bronzane medalje.

Kakanj je tradicionalno odbojkaški grad, i cilj kluba je da se ta tradicija nastavi uz kvalitetan rad sa omladinskim kategorijama. Ovaj klub od svih kakanjskih premijerligaša ima najviše domaćih igrača, a to će biti praksa i u narednom periodu, oslanjanje na domaće snage i proizvodnja kvalitetnih mladih igrača.

S tim u vezi, klub je ove godine izvršio i nabavku opreme za mlađe kategorije i uspostavio sistem kvalitetnijeg rada.

Podsjećamo da je OK Kakanj 78  najtrofejniji odbojkaški klub u Bosni i Hercegovini i jedan od najtrofejnijih bh. sportskih kolektiva.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE