Lokalne TemeI Visočani na protestu ispred Addiko banke u Sarajevu

I Visočani na protestu ispred Addiko banke u Sarajevu

U Sarajevu se održava novi protest korisnika kredita u švicarskim francima.

Protesti ispred poslovnice Addiko banke u ulici Ferhadija u Sarajevu počelo su danas u 14 sati, a okupio se veći broj građana među kojima su i građani Visokog, korisnici kredita.

Zahtjevi protestanata su da se Addiko banka vrati pod zakone BiH. Između ostalog bivši korisnici kredita Hypo banke traže i konverziju kredita u konvertibilne marke, uz popuste od 30 do 50 posto na posljednju cifru kredita. 

Za televizuju N1 direktorica Addiko banke Sanela Pašić je izjavila: “Put koji smo mi izabrali je sporazumno rješenje kredita u CHF. Blokade poslovnica neće riješiti problem. Pozivamo korisnike kredita na dijalog, jer je to jedino rješenje”

Tačan broj Visočana oštećenih u slučaju “Švicarac” još nije preciziran.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE