SportNogometIbišević prestigao Barbareza po broju golova u Bundesligi

Ibišević prestigao Barbareza po broju golova u Bundesligi

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević bio je danas dvostruki strijelac u pobjedi Herthe protiv HSV-a (2:0) u meču 6. kola njemačke Bundeslige. Napadač berlinske ekipe i u prošlom kolu bio je dvostruki strijelac, te je tada izjednačio rekord legendarnog Sergeja Barbareza. Naime, nekadašni kapiten BiH dugo godina bio je najbolji bh. strijelac u njemačkoj Bundesligi. Ipak, Ibišević se nije zaustavio na tome. Popularni “plavooki bombarder” danas je sa dva gola prestigao Barbareza, te je postao najbolji strijelac Budeslige koji dolazi iz Bosne i Hercegovine. Ibišević je odigrao 234 utakmice u najjelitnijem njemačkom fudbalskom takmičenju, te je postigao 97 golova. Barbarez je u svojoj bogatoj karijeri uspio 95 puta da zatrese mrežu bundesligaša. Ibišević je nakon prošlog kola izjavio da je ponosan na sebe što je rame uz rame uz legendu bh. fudbala. Sigurno da će bh. napadač danas biti još sretniji s obzirom da je prvi Bosanac koji je na korak od cifre 100 golova u Bundesligi. Ibiševiću je u dosadašnjem dijelu sezone postigao pet golova, te dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca sa Lewandowskim i Aubameyangom. Ovo su odlične vijesti za bh. navijače s obzirom da naša reprezentacija u petak igra meč kvalifikacija za odlazak na SP protiv Belgije. Tri dana kasnije BiH dočekuje Kipar u Zenici. Forma Ibiševića može da nas sve raduje pred dvije izuzetno važne utakmice u narednih desetak dana. Podsjećamo, pred početak današnje utakmice Ibišević je saznao da je po drugi put postao otac. Nakon sina Ismaila njegova porodica je dobila novog člana, a to je kćerkica Zejna.
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE