IGM Visoko: Intervencija na predloženo rješenje jednosmjernog saobraćaja kroz i oko Šarenih Hanova

2217

Uvažena gospodo, poštovani vijećnici,
veza predloženo rješenje, mišljenja sam da mnogima ovdje ne odgovara, a Industriji građevinskog materijala IGM d.o.o. Visoko, predstavlja ogroman problem za rad i čini veliku štetu.

Od 1974.godine, IGM d.o.o. Visoko svoje poslovanje veže za Hanove, ja radim ovdje preko 30 godina i poznata mi ie sva problematika u i oko Hanova.

IGM je praktično jedino proizvodno preduzeće u Hanovima, zapošljava znatan broj radnika, bitna je firma u strukturi visočke privrede, sa tendencijom daljeg uspješnog poslovanja.

Firma je, u proteklom periodu, uiožila veiika sredstva u infrastrukturu, izuzetno zaslužna za izgradnju zaobilaznice, gdje je usmjeren sav teretni saobraćaj i tako dobrim dijelom smanjen problem saobraćaja na ovom prostoru. Niti jedno teretno vozilo iGM-a ne prolazi kroz Hanove, niti jedan auto naših radnika se ne parkira na prostoru Hanova, bitne ustanove IGM snabdjeva vodom. bez ijedne marke nadoknade.
IGM je 1983.godine na ovom prostoru obezbijedio gas, odakle se snabdjeva i Visoko i sva visočka privreda, i tome slično, pa ima li smisla da zauzvrat dobijemo saobraćajno rješenje, gdje radi 50-ak metara zabrane, bi svi oni koji dolaze iz pravca Visokog ( u dvije robne kuće, u dvije kapije i glavni ulaz u firmu) morali da idu oko Debelog nišana, oko 2 km dalje, svakodnevno. Tako i svi naši kupci i mnogi drugi.

Vi svi zajedno jeste naša lokalna vlast, koja može i treba da uređuje i određuje mnoge stvari od interesa građana i drugog, ali i sa zadaćom da nama koji prlvređujemo, na sve moguće načine, olakšavate poslovni ambijent i poslovanje, i opet od zajedničkog interesa.

Zbog svega ukazanog i ostalog, molim Vas da Vaša odluka ne usložnjava naš poslovni ambijent, naše poslovanje.
Mišljenja sam da postoje i drugi načini, drugi mehanizmi, kako bi saobraćaj kroz Hanove bio uredniji, jer je ovdje prvenstveno problem parkiranja.
Najzad, pridružujem se Vašim aktivnostima, da se i na ovuom prostoru, koji je izuzetno dinamičan, urede dodatno stvari, kako bi sigurnost svih učesnika u saobraćaju bila poboljšana.

S poštovanjem

Direktor Uzunalić Mustafa, dipl. ing. maš.

DOSTAVLJENO:

  • Općinska načelnica, g-đa Babić Amra
  • Služba za poslove Općinskog vijeća