SportKošarkaIgokea pobijedila Bosnu u Laktašima i stigla na korak do nove titule

Igokea pobijedila Bosnu u Laktašima i stigla na korak do nove titule

Utakmicu su bolje otvorili domaći. Poveli su sa 8:2, ali se kasnije i gosti bude. Na kraju prve četvrtine bilo je 16:13 za Igose.

Bosna je sjajno igrala u drugoj četvrtini. Delalić je bio najbolji igrač Studenata, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultatat 29:24 za Bosnu. Ovaj period utakmice gosti su dobili 16:8.

U trećoj dionici Igokea igra izvanredno. Režirali su preokret izabranici Dragana Bajića. Stvorili su deset poena prednosti i na kraju je bilo 46:41. Aktuelni prvak je ovu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 22:12.

Razigrani domaći košarkaši utakmicu su lagano priveli kraju. Vodili su 51:41, a potom i 55:41. Polovinom posljednje dionice bilo je 62:49.

Prednost se konstantno povećavala i bilo je jasno da će Igokea povesti u finalnoj seriji. Na kraju je semafor pokazivao 74:59.

Najefikasniji kod domaćih bio je Robinson sa 23 ubačena poena, dok je Delalić kod gostiju postigao 14 poena.

Naredni meč igra se u Sarajevu za četiri dana, a prvak postaje ekipa koja dođe do tri pobjede.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE