SportKošarkaIgokea u derbiju bolja od Bosne Royal

Igokea u derbiju bolja od Bosne Royal

U košarkaškoj Ligi 6 za prvaka BiH su na programu bili mečevi 6.kola, a derbi se igrao u Laktašima, gdje je lider Igokea dočekao Bosnu Royal. Sarajevski košarkaši nisu uspjeli ponoviti partiju iz prvog kola kada su savladali favorizovanog rivala pa je Igokea slavila bez većih problema sa 87:74. Draško Albijanić sa 19 poena je predvodio Igokeu do pobjede, a Robinson je dodao 16, dok je kod Bosne Royal najefikasniji bio Đorđević sa 16 poena. Zrinjski je u Mostaru opravdao ulogu favorita protiv Kaknja i slavili su 95:85, dok je Spars došao do druge uzastopne pobjede savladavši na svom terenu Slobodu sa 80:77. Na tabeli je prva Igokea sa pet pobjeda i jednim porazom, a isti omjer imai drugoplasirani Zrinjski. Bosna Royal i Sloboda su na omjeru po tri pobhede i poraza, Spars ima dvije pobjede i četir poraza, dok je Kakanj izgubio svih šest utakmica. U ligi za opstanak dvije pobjede domaćina. Bošnjak je bio bolji od Građanskog 85:83, a Široki je deklasirao Mladost sa 83:63, dok je slobodan u ovom kolu bio Leotar.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE