SportKošarkaIgrač Phoenixa Devin Booker u porazu protiv Bostona ubacio 70 poena

Igrač Phoenixa Devin Booker u porazu protiv Bostona ubacio 70 poena

Booker je u sinoćnjem meču protiv Boston Celticsa ubacio nevjerovatnih 70 poena, ali je njegov tim na kraju ipak izgubio 130-120.

Do sada su 70 i više poena na utakmicama postizali samo Wilt Chamberlain, David Robinson, David Thompson, Elgin Baylor i Kobe Bryant.

Trener Phoenix u posljednjoj četvrtini, kada je već bilo jasno da će njegov tim izgubiti utakmicu, fokusirao se da svom igraču omogući postizanje što većeg broja poena.

Pozivanjem time-outa i forsiranjem slobodnih bacanja cijeli tim je radi za Bookera kako bi postigao što veći broj poena. Na kraju, imao je 24 uspješna slobodna bacanja, dok mu je šut za tri poena bio 4 od 11, a dodao je i šest asistencija.

Igrač Bostona Isaiah Thomas kazao je kako je čudno šta su igrači Phoenixa uradili te da nikad nešto slično nije vidio. Prema njemu, najčudnije je bilo što Phoenix uopće nije lovio rezultat već su se fokusirali isključivo na to da Booker postigne više poena.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE