Lokalni izboriIgre mogu da počnu: Do 20.05. ćemo saznati šta nam to i...

Igre mogu da počnu: Do 20.05. ćemo saznati šta nam to i ko nudi na lokalnoj izbornoj trpezi

Odlukom Centralne izborne komisije BiH o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2016. godine, a koji će biti održani 02.10.2016.godine možemo i zvanično početi da se bavimo lokalnim matematičkim računicama. Ono što je na početku najzanimljivije svakako su imena koja će stranke ponuditi na svojim listama, zatim nasioci tih listi i naravno najzanimljivije je ko će sve biti kandidati za načelnika.

Jučerašnjom Odlukom CIK-a o održavanju izbora saznali smo i još neke rokove. Stranke će podnositi prijave od 07.05. do 20.05.2016.godine do 16.00 sati. Nakon tog roka bit će nam poznato koje će se to stranke pojaviti na Lokalnim izborima u Visokom, Nezavisne liste i nezavisni kandidati za načelnika, a CIK će iste ovjeriti do 04.06.2016.godine. Ozbiljnije stranke u pravilu odmah nakon prijave za ovjeru učešća na izborima naprave i press konferenciju i upoznaju javnost sa čime izlaze na Lokalne izbore i tako u startu riješe dileme i nepotrebne špekulacije.

Ukratko, da se ne zamaramo previše, ono što je najbitnije je da ćemo u naredne dvije sedmice saznati šta će se to naći na izbornoj trpezi lokalnih stranaka, riješit će se i mnoge unutarstranačke dileme pa ćemo tako saznati i pravu istinu stvarnih i vještačkih sukoba.

Pratite Visoko.co.ba i budite potpuno informisani po pitanju izbora koji slijede kako ne bi imali bilo kakvih dilema kada 02.10. dođete na biračko mjesto, a to je za 150 dana.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE