ZDKIma kuća napravljenih 1985, ali bez priključka na kanalizaciju

Ima kuća napravljenih 1985, ali bez priključka na kanalizaciju

U Tešnju je završena prva faza izgradnje sistema za odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda vrijednog 2,6 miliona maraka. U ovoj godini realizuje se nova faza, koja je vrijedna 3 miliona maraka, s ciljem da se u narednih nekoliko godina ovaj projekat privede kraju.

U vremenu kada većina lokalnih zajednica muku muči s realizacijom budžeta, u Tešnju već nekoliko godina realiziraju projekt izgradnje sistema za prečišćavanje i odvodnju otpadnih voda vrijednog 24 milion maraka. Ne koriste se samo budžetska sredstva, ističu u Općini.

«Kombinacijom različitih metoda – donatorskih, domaćih i međunarodnih fondova, kreditnih sredstava, vlastitih sredstava – zatvaramo finansijsku konstrukciju za gradnju takvih objekata», objašnjava načelnik Suad Huskić.

U finansiranju se koriste sredstva Evropske investicijske banke, IPA fondova EU-a, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i drugih. Najviše koristi od ovoga imat će građani. Ima ih koji su kuću napravili 1985., ali nisu bili priključeni na kanalizaciju.

Radovi, ovih dana prekinuti zbog padavina i niskih temepratura, odvijaju se previđenom dinamikom.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE