SvijetIndonezijski dužnosnik bi da duhovi čuvaju zatvore

Indonezijski dužnosnik bi da duhovi čuvaju zatvore

Frustriran zbog raširene trgovine drogom u zatvorima, indonezijski dužnosnik predložio je da zatvore čuvaju duhovi jer ih se ne može podmititi.

Budi Waseso, čelnik Nacionalne agencije za borbu protiv narkotika, rekao je da 50 posto trgovine drogama kontroliraju dileri iz zatvora.

‘Duhove ne možete podmititi, možda s malo tamjana’, rekao je.

Waseso je 2015. predložio vladi da izgradi zatvor na otoku koji bi čuvali krokodili, pa zatvorenicima ne bi palo na pamet pobjeći.

Indonezijski predsjednik Joko Widodo naredio je prošle sedmice policajcima da ubiju dilere koji se opiru uhićenju, zbog čega su ga mediji počeli uspoređivati s filipinskim predsjednikom Rodrigom Duterteom koji vodi žestoki rat protiv droge.

‘Moramo biti oštri, posebno prema dilerima iz inozemstva koji dolaze u našu zemlju. Ako se opiru uhićenju, pa čak i malo, jednostavno ih ubijte. Prema takvima nema milosti’, rekao je Widodo.

visoko.ba/federalna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE