Naslovnica ZDK Politika Inicijativa M...

Inicijativa Meldine Ugarak o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba nije dobila podršku u Skupštini ZDK

297
PODIJELI

U nastavku 49. sjednice Skupštine koja je održana 07.11.2017. godine razmatrano je preostalih sedam tačaka ranije usvojenog dnevnog reda. Podsjećanja radi, 49. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona je na dnevnom redu imala jedanaest tačaka, od kojih su prve četiri razmatrane 30.10.2017. godine. U održanom nastavku pred poslanicima se našlo sedam inicijativa.

MARKETING

Skupština je prihvatila inicijativu Hasana Handžića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o obilježavanju značajnih datuma i događaja na području Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovom zasjedanju slijedeće inicijative nisu imale potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bile prihvaćene:

  • Inicijative Rifata Delića, poslanika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona za izmjene i dopune Zakona o prenošenju nadležnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja na općinu Usora i Zakona o prenošenju nadležnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja na općinu Žepče
  • Inicijativa Meldine Ugarak, poslanice u Skupštini Kantona da Skupština Kantona pokrene inicijativu pred federalnim Parlamentom za donošenje Zakona o izmjenama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba.
  • Inicijativa Općinskog vijeća Maglaj za izmjene i dopune Odluke o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite.
  • Inicijativa Ekrema Čosića, vijećnika Gradskog vijeća Zenica, za izmjenu Zakona o prostornom uređenju i građenju.
  • Inicijativa Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.
  • Inicijativa grupe građana iz ulice Travnička cesta br. 36 iz Zenice, za izmjene i dopune Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade.

 

Stručna služba Skupštine

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.