ZDKInicijativa za rekonstrukciju Kantonalne bolnice

Inicijativa za rekonstrukciju Kantonalne bolnice

Grupa ljekara Kantonalne bolnice Zenica posjetila je gradsku upravu Zenice, a povod sastanku kod Gradonačelnika Fuada Kasumovića bila je inicijativa za rekonstrukciju i modernizaciju najveće zdravstvene ustanove u Centralnoj Bosni. Kako je istaknuto, zenička bolnica koja je u posljednjim decenijama zapostavljena u svakom pogledu, ima sve pretpostavke da izraste u respektabilan regionalani klinički centar. Prim.dr. Ibrahim Cero, prim.dr. Rahman Kovač i prim.dr. Mustafa Leto od gradskih vlasti Zenice zatražili su podršku u pokušaju revitalizacije ranije pripremljene projektne dokumentacije koja predviđa rekonstrukciju i modernizaciju Kantonalne bolnice Zenica.

“Gradske vlasti Zenice prve su u nizu koje želimo upoznati sa našom inicijativom i ovo što smu čuli od gospodina gradonačelnika i njegovih saradnika, dodatno nas je ohrabrilo da nastavimo sa aktivnostima čiji je cilj da se građanima Zenice i ovog dijela BiH osiguraju vrhunski uslovi za liječenje”, istakao je prim.dr. Ibrahim Cero.

Gradonačelnik Fuad Kasumović i direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređenje grada Zenica Mirsad Heleg složili su se da je potrebno poduzeti hitne mjere na rekonstrukciji KB Zenica. Istakli su i da je Gradska uprava u impletementaciji projekta spremna učestvovati tako što će investitora, odnosno Kantonalnu bolnicu Zenica osloboditi plaćanja rente i naknade za korištenja gradskog zemljišta, što se mjeri stotinama hiljada KM.

 

Visoko.co.ba/zenica.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE