ZDKKultura'Input' Zenica: Znanjem do diplome

‘Input’ Zenica: Znanjem do diplome

Zenički “Centar za mlade – Input”, u saradnji s “Centrom za razvoj omladinskog aktivizma” iz Sarajeva i “mrežom Account”, u Zenici realizira dio projekta “Više znanja, više transparentnosti“.

Ovaj projekt provodi se na svim bosanskohercegovačkim univerzitetima, a članovi “Inputa”, na svom info štandu u holu zgrade Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Zenici, studentima su dijelili informativne letke “Znanjem do diplome“, na kojima je jasno napisano čemu da se suprotstave i šta da podrže tokom školovanja.

-Aktivnostima preventivnog karaktera želimo poručiti da se samo znanjem dolazi do diplome, odnosno da studenti kažu ‘DA’ projektima, fer kriterijima, jednakim šansama i diplomama koje imaju svoju vrijednost. Projekt je prevencija korupcije kroz obrazovanje, kojim nastojimo da uputimo mlade da se suprotstave kupovanju pozitivnih ocjena, uslovljavanju izlaska na ispit kupovinom knjiga, ali i generalno ‘kupovini znanja’ – kaže predsjednik “Centra za mlade – Input” Adi Salčinović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE