Naslovnica BiH Kultura Interaktivni ...

Interaktivni video: Pogledajte nastanak novog wallcut rada “Rainy Day” iz ugla HAD kolektiva

546
PODIJELI

Nakon što je tokom protekle godine popularni umjetnički trojac iz Visokog, pod nazivom HAD kolektiv, svojim sugrađanima, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini i svijetu pokazao svoje umijeće “slikanja u zidu”, popularni wallcut iz Visokog proširio se i postao viralan u cijelom svijetu. Umjetničke galerije iz Australije, mnogobrojni portali iz BiH, regiona, Europe i svijeta, projekti razmjene umjetničkih ideja samo su dio ukupnog performansa ovog mladog kolektiva iz Visokog, koji na izuzetno kreativan i pozitivan način predstavlja naš grad.

Ovog puta Hamo, Anel i Dama vratili su se na sami početak svoje wallcut karijere, u silos fabrike Klas, na periferiji Visokog, gdje su ovi momci održali i svoju prvu izložbu koja ih je proslavila, a pod pokroviteljstvom Rusmira Hrvića, prvog čovjeka AS Groupa, u okviru Many Man Show.

Prvi put će svi posjetioci portala Visoko.co.ba ekskluzivno imati priliku da vide kako to nastaje jedan wallcut rad, nešto iz perspektive umjetnika, nešto iz perspektive posmatrača, ali u svakom slučaju vrijedi pogledati gotovo osam minuta čiste ulične umjetnosti u videu koji smo dobili iz HAD kolektiva.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.