Lokalne TemeInterna kladionica: Ko će biti primljen na posljednji konkurs za prijem radnika...

Interna kladionica: Ko će biti primljen na posljednji konkurs za prijem radnika u Općinu Visoko – kvota 1,01 da će ova četiri kandidata biti zaposlena

Na web portalu Agencije za državnu službu (www.adsfbih.gov.ba) objavljen je JAVNI KONKURS za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Visoko 5 / 560. Prije nekoliko godina i uz pomoć jednog šejha iz Radinovića uspjeli smo u internoj kladionici pogoditi svih 12 popunjavanih radnih mjesta. Istina, priznajemo, imali smo dojavu čiji su se testovi i ko je išao u Zenicu da utvrdi zaposlenja podobnih, s tim da je i pretpostavka šejha u mnogome bila tačna. Sad je zadatak malo lakši, iz razloga što u igri nije 12 nego četiri nova uposlenika. Malo smo olakšali sebi pa smo na svako radno mjesto ponudili po tri kandidata uz adekvatne kvote. Na kraju konkursne procedure vidjet ćemo u kojem procentu smo pogodili sa ponuđenim kvotama. Svi vi koji imate namjeru da se opkladite na ponuđene parove to možete učiniti kod “Tufine garaže”, a eventualne isplate izvršit će se na “Djevojačkom mostu”.

1. Stručni savjetnik za realizaciju projekata i za pripremu aplikacija u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline u Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj – 1 ( jedan) izvršilac. Amar Karavdić 1,01, emeritus.Idriz Vrutak 3,30, vakif.Šećo Njiva 8,90.

2. Stručni saradnik za pripremu projekata i izradu aplikacija u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline, Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj – 1 ( jedan) izvršilac. Adna Smajić 1,01, Fadil Novalić 3,90, mr.sci Čojk 49,90.

3. Stručni saradnik za postupak javne nabavke u Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline, Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj -na određeno vrijeme, do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva, a najduže na period do 2 ( dvije ) godine – 1 ( jedan) izvršilac. Mirha Lepić 1,01, mr.sci.Halim Zukić 2,05, prof.dr.Samir Memić Vajta 2,90.

4. Stručni saradnik za poljoprivrednu proizvodnju u Službi za finansije, privredu i društvene djelatnosti, Odsjeku za privredu – 1 (jedan) izvršilac. Adi Pašalić 1.01, Edin Muzaferija za raju Žuti 6,80, dipl.ing.Kemal Hadžić alijas Kemo Domac 1,55.

Ako u međuvremenu “gospodarima života i smrti u Visokom” iz guzice u glavu dođe i pouku izvuče iz primjera načelnika Općine Olovo Đemala Memagića gdje je prvostepenom presudom uslovno osuđen na godinu dana, dok je njegov prethodnik, Alija Hadžiabdić uslovno osuđen na dvije godine zatvora zbog nezakonitog zapošljavanja u Općini Olovo kvote padaju na 1.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE