Lokalne TemePolitikaIPAK SEKA?! Načelnica Visokog u nemilosti SDA zbog Sebije Izetbegović!

IPAK SEKA?! Načelnica Visokog u nemilosti SDA zbog Sebije Izetbegović!

Kada je maja prošle godine u sklopu zvanične posjete Sarajevu turski predsjednik R. T. Erdogan prisustvovao otvorenju renoviranog Isa-begovog hamama, te Careve Džamije, desilo se nekoliko protokolarnih propusta. Navodno je predsjednik Erdogan bio ljut jer je doček nije bio na očekivanom nivou. Nekoliko mladomuslimanskih familija je jednostavno opkolilo i zloupotrijebilo Erdoganove simpatije koje je iskazivao prema njima, zbog čega protokol i doček nije bio na nivou jednog državnika.

Pored toga bilo je planirano da predsjednik Erdogan sa suprugom Eminom istoga dana otvori novosagrađeni objekat u Visokom kojeg je financirala Turska.

Međutim, nekoliko dana prije Erdoganovog dolaska načelnici Amri Babić je ponuđeno da samo supruge predsjednika Erdogana i Izetbegovića, Emina i Sebija prisustvuju otvaranju novosagrađenog objekta. Načelnica Babić je ovu ponudu odbila smatrajući da taj događaj za Visoko ima veću važnost i težinu.

Mnogi smatraju da je od tada Amra Babić u nemilosti i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE