SvijetBliski istokIrački obavještajci: Živ je jedan od najvećih terorista ISIL-a na svijetu

Irački obavještajci: Živ je jedan od najvećih terorista ISIL-a na svijetu

Prema navodima Al Arabiia, al-Basri je odbacio izvještaje o smrti al-Bagdadija, rekavši da se još krije u Siriji, ali ne u provinciji Raqqa.

Televizijski kanal Al Sumaria naveo je 11. jula, navodeći izvor u pokrajini Nineveh u Iraku, da su militanti islamske države prijavili smrt svog lidera Abu Bakra al-Bagdadija.

Prema televizijskom kanalu, ISIL je izdala kratku izjavu o smrti Al Bagdadija, u kojoj su rekli da će ime “novog kalife” uskoro biti objavljeno.

Ranije, iranski mediji objavljivali su fotografije koje potvrđuju smrt al-Bagdadija.

Rusko ministarstvo odbrane je sredinom juna objavilo da su al-Bagdadi i još 300 militanata Islamske države vjerovatno ubijeni u ruskom napadu na južno predgrađe Raqqe.

Američki sekretar za odbranu James Mattis 14. jula je izjavio da američka strana ne može potvrditi smrt al-Bagdadija.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE