PreporukaLikeIron Maiden objavili posebno izdanje najduže pjesme

Iron Maiden objavili posebno izdanje najduže pjesme

Britanske heavy metal legende Iron Maiden objavili su povodom Svjetskog dana ploča posebno vinilno izdanje svoje najduže pjesme, 18-minutne “Empire Of The Clouds”.

Odajući priznanje korjenima (njihovo debitantsko izdanje “The Soundhouse Tapes” objavljeno je 1979. na vinilu) i opravdavajući reputaciju benda koji oživljava historiju, Iron Maiden se prvi put aktivno uključuje u globalno obilježavanje dana kojim se podržavaju nezavisne prodavnice ploča.

Dvanaestoinčni vinil s jedne strane donosi pjesmu “Empire Of The Clouds”, 18-minutni ep koji se inače nalazi na njihovom aktuelnom albumu “The Book Of Souls”. B strana singla sadrži intervju s autorom pjesme i pjevačem grupe Bruceom Dickinsonom. Izdanje dolazi u jedinstvenom omotu koji replicira dnevne novine Daily Mirror, koje su davne 1930. izvjestile o katastrofi aviona R101, što je inače i tema same pjesme.

Iron Maiden se trenutno nalazi na svjetskoj turneji koja prati album “The Book Of Souls”, a najbliži koncert nama svirat će u Splitu 27. jula.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE