SportKošarkaIsmet Sejfić nakon sjajne sezone u Mađarskoj ima mnogo ponuda iz Evrope

Ismet Sejfić nakon sjajne sezone u Mađarskoj ima mnogo ponuda iz Evrope

Predvođeni našim odličnim centrom Panthersi su u prvoj utakmici napravili iznenađenje i odnijeli pobjedu u gostima, ali u nastavku serije Kormend je bio uspješniji.

Sejfić je kroz čitavu sezonu dominirao u dresu mađarskog kluba. Svojim učinkom postao je jedan od najboljih igrača mađarskog prvenstva, a bio je i najuspješniji centar u regularnom dijelu sezone sa prosjekom od 16,8 poena i 8 skokova.

“Ovo je za Pecsi VSK najveći uspjeh u posljednje dvije decenije, tako da sam već dobio ponudu da potpišem višegodišnji ugovor. Pored njih za moje usluge interes je pokazalo još nekoliko ekipa iz Mađarske u kojoj sam trenutno najtraženiji košarkaš. Moje dobre igre nisu prošle nezapaženo, tako da imam ponude iz nekoliko jakih evropskih liga. Gdje ću nastaviti karijeru odlučit ću u naredne dvije sedmice. Trenutno odmaram u Sarajevu, a već 1. juna počet ću se pripremati za novu sezonu sa Almirom Karkeljom koji je zaslužan za moju odličnu fizičku spremu i, naravno, sa Ozrenom Seleskovićem”, kaže Ismet Sejfić.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE