SportKošarkaIspao Portland, Nurkić nije igrao zbog povrede

Ispao Portland, Nurkić nije igrao zbog povrede

Sinoć su odigrane još tri utakmice prve runde play-offa u košarkaškoj NBA ligi. Prošlogodišnji finalisti, ekipa Golden Statea su bez problema i u četvrtoj utakmici savladali ekipu Portlanda, ovoga puta sa 128:103 i tako su u velikom stilu izborili plasman u drugu rundu. Od početka je Golden State dominirao, a najefikasniji je bio Steph Curry sa 37 poena. Kod Portlanda je najbolji bilo Lillard sa 32 poena, dok naš Jusuf Nurkić zbog povrede nije igrao ovaj meč. Na Istoku je Toronto uspio u petom meču na svom terenu savladao ekipu Milwaukeea sa 118:93 i sada vode u seriji sa 3:2. Powell je predvodio pobjednički sastav sa 25 poena, dok je kod Milwaukeea kao i obično najbolji bio Antetokounmpo sa 30 poena. Naš Mirza Teletović je za 11 minuta na parketu ubacio jednu trojku. U duelu Atlante i Washingtona je rezultat u seriji sada 2:2, nakon što su Hawksi sinoć na svom terenu pobjedili 111:101. Predvodio ih je Millsap sa 19 poena. Kod poraženih gostiju je najefikasniji bio Bradley Beal sa 32 poena. Večeras se igraju tri utakmice prve runde play-offa u Zapadnoj konferenciji, a sastaju se: Houston – Oklahoma, gdje Rocketsi imaju vodstvo od 3:1, San Antonio – Memphis i LA Clippers – Utah, gdje je rezultat u seriji 2:2.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE