PreporukaTemeItalijanski fudbalski klubovi pod istragom zbog utaje poreza

Italijanski fudbalski klubovi pod istragom zbog utaje poreza

Finansijska policija Italije istražuje 35 fudbalskih klubova prve i druge lige zbog navodne utaje poreza i oduzeće imovinu umiješanima u nepravilnosti, prenijeli su britanski mediji.

Tužilaštvo u Napulju saopštilo je danas da je izdalo uredbu o zaplijeni imovine vrijedne više od 12 miliona eura od 58 osoba uključenih u rad profesionalnih klubova.

Izvori italijanskih medija naveli su da su pod istragom i viši funkcioneri Milana, Lazija i Napolija.

Utaje u kojoj su sudjelovali jedni od najmoćnijih likova italijanskog nogometa: potpredsjednik Milana Adriano Galliani, vlasnik Napolija Aurelio de Laurentiis, predsjednik Lazija Claudio Lotito, ali i bivši igrači poput Hernana Crespa, kao i oni sadašnji, u djelu Ezequiela Lavezzija

Radi se o novom, ogromnom skandalu koji će ponovno jako udariti na temelje italijanskog nogometa. Temelje koji su ionako silno uzdrmani, nakon brojnih afera, korupcija, namještanja te inih malverzacija i anomalija koje svako malo blate ugled negda najbolje lige svijeta, kojoj su afere i skandali bitno narušile imidž i legitimitet, prenosi jutarnji.hr.

Fudbalski klubovi Milan i Napoli su odbili da komentarišu, a portparol Lazija rekao je da nije ni znao da se vodi istraga.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE