BiHPolitikaIzetbegović: Koalicija SBB - SDA potvrdit će svoju snagu na izborima

Izetbegović: Koalicija SBB – SDA potvrdit će svoju snagu na izborima

Kao poseban gost na tom skupu bio je predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović .

Izetbegović je izjavio novinarima da na predstojećim lokalnim izborima očekuje stabilizaciju lokalnog nivoa vlasti.

“Koalicija SBB-SDA će potvrditi svoju snagu i masovno pobijedi na predstojećim izborima”, istakao je Izetbegović te da u Tuzli očekuje promjenu vladajuće aktuelne političke opcije.

“Uvjeren sam da će kandidat Bahrudin Hadžiefendić pobijediti i vrijeme je da se promijene oni koji decenijama vladaju”, rekao je Izetbegović.

Predsjednik GO SDA Tuzla Sabahudin Imamović istakao je da je SDA stranka slavne prošlosti, jer je, kako kaže, odigrala ključnu historijsku ulogu u odbrani zemlje, njenom opstanku u poslijeratnoj obnovi.

Naglasio je da je to i trenutno najjača stranka u BiH, poručivši da se očekuje i “njena svijetla budućnost s obzirom da se svakodnevno priključuju novi mladi ljudi”.

U obraćanju prisutnima na akademiji Izetbegović je istakao da je “prošla četvrina vijeka, vrijedna 100 godina, jer mnogi narodi ne prođu i ne naprave za stoljeće što je narod BiH koji voli ovu zemlju napravio za 26. godina”.

Ocijenio je da je SDA danas jača nego što je ikad bila.

“Pozicionirana onako kako treba da bude pozicionirana najjača politička i patriotska stranka u jednoj zemlji”, istakao je Izetbegović te dodao da je SDA Tuzlanskog kantona pozicionirana kao nikad do sada.

Naveo je da su u posljednjih 16 mjeseci bitni vitalni parametri u BiH u porastu te da je zabilježen broj od 1.300 novih radnih mjesta mjesečno, porast industrijske proizvodnje, turističkih posjeta te veća pokrivenost uvoza izvozom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE