BiHPolitikaIzetbegović najavio podršku Bihaću

Izetbegović najavio podršku Bihaću

Posjetu Gradskoj upravi Bihaća, Izetbegović i Dedić iskoristili su da se zajedno sa kantonalnim premijerom Huseinom Rošićem upoznaju sa stanjem u gradu Bihaću, sa akcentom na projekte koje će viši nivoi vlasti od kantona do države, realizirati na području grada Bihaća, saopćeno je iz ureda gradonačelnika.     –

Razgovarali smo o podršci i pomoći svih nivoa vlasti gradu Bihaća i tu se ne trebamo dijeliti na stranke, već raditi za dobrobit svih građana bez obzira na politiku. Naravno, podrška bi bila još veća da nije oboren Zakon o akcizama, jer je USK-a trebao biti najveći dobitnik kada su u pitanju infrastrukturni projekti u putnoj komunikaciji o kojoj govorimo decenijama – kazao je Izetbegović.

Na sastanku su najavljena daljnja izdvajanja za izgradnju aerodroma Golubić, pa se pored osiguranih 2 miliona KM, do kraja godine mogu očekivati i nova izdvajanja za izgradnju aerodroma. Razgovaralo se  i o podršci Vlade FBiH generacijskom projektu odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, za što je do sada od strane Vlade FBiH izdvojeno skoro 8 miliona KM, te projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, uspostavi saobraćaja Unskom prugom i rješavanju problema vodosnabdijevanja prema Štrbačkom buku.

-Sretan sam današnjom posjetom predsjednika Izetbegovića, ministra Dedića i premijera Rošića jer smo otvoreno razgovarali o projektima i problemima s kojim se Gradska uprava susreće i koji se mogu rješiti zajedničkim naporom i saradnjom. Istakao sam zahvalu za dosadašnju podršku Vlade FBiH i raduju me današnje riječi i podrška koju će Bihać dobiti  od viših nivoa vlasti. Ovaj sastanak me ohrabrio jer otvara mogućnost za značajniji rast i investicijski zamah u gradu Bihaću – kazao je gradonačelnik Fazlić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE