BiHPolitikaIzetbegović: Pitanje revizije je striktno pravno pitanje

Izetbegović: Pitanje revizije je striktno pravno pitanje

Komentirajući upit u vezi s tim, kazao je da je bh. agent pred ICJ-em Sakib Softić dobio ekspertnu, finansijsku, političku, moralnu i svaku drugu podršku, te da bi trebao, nakon svega, dati odgovor o tome da li smatra da u tom pogledu postoji kredibilna pozicija i da se može krenuti u reviziju s dobrim šansama da ona bude prihvaćena.

Izetbegović je bio izričit, rekavši da nema plana B, odnosno da postoji rok od deset godina u kojem se mora predložiti revizija i tu niko ne bi trebao da se ljuti, niti da se posebno politički angažira.

– Mi samo tražimo pravdu u odnosu na ono što je Miloševićev režim uradio prije dvadeset i nešto godina – poručio je Izetbegović.

Potcrtao je da se radi o striktno pravnom pitanju u što se ne bi trebali involvirati političari te da to pitanje ne bi trebalo imati druge negativne implikacije, ”jer se podrazumijeva da ću dati podršku agentu Softiću kao bošnjački član Predsjedništva BiH”.

Nadalje, dodaje da Softić treba da nađe nove dokaze, ili predoči Sudu kompilaciju novih dokaza, da sastavi taj mozaik i da se izjasni u vezi s tim.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE