BiHPolitikaIzetbegović u emisiji “Interview 20”: Bez obzira šta se desilo u regionu...

Izetbegović u emisiji “Interview 20”: Bez obzira šta se desilo u regionu moramo popravljati odnose Bošnjaka i Srba

Izetbegović je na pitanje urednice Sanele Prašović Gadžo, šta misli o posjeti Tomislava Nikolića koja je najavljena za jesen, rekao da je do toga trebalo doći već u aprilu.

– Gospodin Nikolić je tada ostao sam, kada je raspuštena Vlada. Kada su imali vanredne izbore u Srbiji on je bio jedini predstavnik vlasti i nije mogao da napušta Srbiju tako da tada nije došao. Nedavno je došao na brdo Brijuni proces i tada je kazao da je spreman doći već u oktobru, novembru, a ja bih volio da to bude u vremenu mog predsjedavanja zbog bošnjačko-srpskih odnosa, ali i do njega je, pa kada bude spreman mi ćemo ga rado ugostiti u Sarajevu.

Jako su važni odnosi Srba i Bošnjaka za region bez obzira šta je bilo. Narod se može povoditi emocijama, mi da bi pomogli narodu moramo racionalno donostiti odluke. Bez obzira šta se desilo na Balkanu moramo popravljati odnose Bošnjaka i Srba, ta osovina je od krucijalnog značaja za stabilnost na cijelom Balkanu. Tu se mora razgovarati, iznijeti stavovi, razmijeniti informacije, inače počinju da rastu predrasude i nepovjerenje tako da mi se uvijek drago sresti i sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem i pokušavati odnose s njima popravljati – rekao je Izetbegović.

Pogledajte kompletan razgovor…


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE