Naslovnica ZDK Kultura Izložba emoci...

Izložba emocija u Muzeju Grada Zenica – Promocija knjige „Tragom čaja od papaje“ književnika i novinara Saida Štete

82
PODIJELI

Promocija knjige „Tragom čaja od papaje“ književnika i novinara Saida Štete – Četvrtak večer, 9.novembra 2017. godine, ostat će za nezaborav brojnih posjetilaca Muzeja Grada Zenica, gdje je promovisana nova knjiga, treća po redu, pod naslovom „Tragom čaja od papaje“ čiji je autor književnik i novinar Said Šteta.

MARKETING

Promotori knjige bili su: izdavač mr. sc. Nihad Čamdžić , direktor Fondacije „Alast“, urednik knjige, ujedno i tehnička priprema: mr. sci. Fuad Dedić i prof.dr. Marijana Nikolić iz Tuzle, inače vanredni porofesor na filozofskom fakultetu u Tuzli i Zenici.

U odsustvu ostalih recenzenata: prof .dr. Džemaludina Latića, koji je u Turskoj, književnice Suade Suljić-Sokolović, koja živi i radi u Melburnu-Australija, Adile Krndžija, novinarke i urednice radija „Naša riječ“ Čikago-SAD, i novinara i publiciste, Faruka Midžić- Midža, moderatorica Belma Dedić je pročitala dijelove njihovih recenzija.

Početak promocije obilježio je svojim recitalom dijela priče „Tragom čaja od papaje“ glumac BNP Zenica, Nusmir Muharemović, koji je nešto kasnije sa pričom „Fatma“ rasplakao brojnu publiku i ovu kuću uspomena, Muzej Grada Zenica, pretvorio u muzej emocija. U muzičkom dijelu nastupili su: Nejira Dedić vokal, Emir Pihljak, vokal i gitara, i Edin Čehić, gitara i Ajla Gluhić flauta.

 

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.