Lokalne TemeSaopćenjaIzložba Načelnici općine Visoko 1945-2016. u okviru programa obilježavanja Dana općine Visoko

Izložba Načelnici općine Visoko 1945-2016. u okviru programa obilježavanja Dana općine Visoko

U okviru obilježavanja 29.augusta – Dana općine Zavičajni muzej Visoko u saradnji sa Općinom Visoko, organizuje izložbu Načelnici općine Visoko 1945-2016.

Namjera nam je da izložbom na jedan objektivan, faktografski način predstavimo čelne ljude Visokog, ali i vrijeme i okolnosti u kojim su živjeli i radili. Na osnovu ličnih podataka prikupljenih od članova porodica, podataka iz raspoložive literature, pisane i štampane arhivske građe i dostupne fotodokumentacije, može se steći uvid u njihov rad i pratiti razvoj Visokog u vremenskom rasponu od sedamdeset i više godina. Na taj način obuhvaćen je period od uspostavljanja nove narodne vlasti i obnove zemlje nakon Drugog svjetskog rata, preko postepenog, a zatim vrlo dinamičnog društveno-ekonomskog razvoja općine, te perioda agresija na RBiH do danas.

Zavičajni muzej Visoko poziva sve zainteresovane građane da nam se pridruže u ponedjeljak, 29. augusta 2016. godine u 20:00 h u Kulturnom centru Altindag te prisustvuju promociji izložbe Načelnici općine Visoko 1945-2016.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE