BiHPolitikaIzvještaj o radu Vijeća ministara BiH bez podrške, Špirić smijenjen

Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH bez podrške, Špirić smijenjen

Poslanici su usvojili zaključak nadležne parlamentarne komisije kojim se sugerira Vijeću ministara BiH da promijeni metodologiju i način pisanja izvještaja o radu Vijeća ministara, te da novu metodologiju vežu za program rada iz prethodne godine.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je usvojio Odluku o izmjeni Odluke o izboru članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno – sigurnosne agencije BiH, koju je predložila poslanica Aleksandra Pandurević (SDS).

Prema navedenoj odluci, umjesto dosadašnjeg člana Komisije Nikole Špirića (SNSD) član će biti Borislav Bojić (SDS).

Špirić je obavljao funkciju predsjedavajućeg te komisije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je danas, obrazlažući poslanicima Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2016. godinu, konstatirao da je Vijeće ministara u svim prioritetnim oblastima ostvarilo i vidljiv i mjerljiv napredak i progres, te da svi parametri idu u prilog i u korist ovoga Vijeća ministara.

Istaknuo je da je  2016. godina, poslije niza godina u kojima je proces evropskih integracija bio usporen, a u određenim periodima i blokiran, „sasvim sigurno najuspješnija evropska godina za BiH“.

Predsjedavajući Vijeća ministara je naveo da je postignut napredak u oblasti borbe protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije, uključujući izuzetno važnu borbu protiv terorizma, te je značajno unaprijeđena oblast regionane saradnje, posebno sa prvim susjedima.

– Iskrena posvećenost kontinuitetu procesa EU integracija, posvećenost daljem provođenju reformu i implementacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te usklađivanje s pravnom stečevinom EU i dalje su bili i ostaju u vrhu prioriteta Vijeća ministara BiH kojim predsjedavam – kazao je, između ostalog, Zvizdić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE