Lokalne TemePozitivno VisokoJapanska Fuji TV posjetila visočke piramide: Emisije će gledati deset miliona gledalaca

Japanska Fuji TV posjetila visočke piramide: Emisije će gledati deset miliona gledalaca

Jedna od najvećih japanskih komercijalnih TV stanica “Fuji TV” odnosno “Fuji Television Network” došla je u goste Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” posljednju sedmicu augusta 2016. Predstavnici ove nacionalne televizije snimali su arheološke lokacije na kojima radi Fondacija: Bosansku piramidu Sunca i Mjeseca, tumulus u Vratnici, Muzej Fondacije, Podzemni labirint Ravne, “Arheološko-turistički park Ravne 2” i lokacije prahistorijskih kamenih kugli u Zavidovićima.

Njihov domaćin dr. Semir Osmanagić je objasnio za japanske gledatelje da su najstarije svjetske piramide energetski amplifikatori koji su pojačavali prirodne energetske izvore. Nakon toga, energija se koristila za unaprijeđivanje molekularne strukture vode, hrane, zdravlja ljudi, agrikulture, ublažavanje katastrofalnih zemljotresa i velikih vulkanskih erupcija, za potrebe bežične komunikacije, pročišćavanje zraka, smanjivanje radioaktivnosti, unaprijeđenje aure i razvoj spiritualnih čula itd.

Ovaj sasvim novi način naučnog objašnjenja svrhe piramida je ono što je privuklo producente ove popularne japanske televizije.

Snimljeni materijal će biti predstavljen kao dvije emisije: (1) Jedna o bosanskim piramidama u trajanju od trideset minuta, i (2) Druga o kamenim kuglama u trajanju od sedam minuta.

Emisije će se emitirati u najgledanijem terminu od 19:00 do 21:00 sati polovinom septembra 2016. s garantiranom gledanošću od deset miliona gladalaca.

Dr. Semir Osmanagić je svoj nastup završio na tradicionalan način: pozivom TV gledateljstvu da dođu kao gosti Fondacije u BiH i posjete najveće i najstarije svjetske piramide.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE