Naslovnica Lokalne Teme Politika Jasmina Zubić...

Jasmina Zubić (SDP): Da li su osigurana sredstva za finansiranje Roditeljske kuće u kojoj borave djeca izvan Kantona Sarajevo

134
PODIJELI

Na 19. sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije zastupnica Jasmina Zubić (SDP) postavila je pitanje da li su osigurana sredstva za finansiranje Roditeljske kuće u kojoj borave djeca oboljela od raka i njihovi roditelji koji dolaze van Kantona Sarajevo a na osnovu Inicijative koja je usvojena na Zastupničkom domu na 16. redovnoj sjednici 24. 1. 2017.godine.

Na postavljeno pitanje Fedralno ministarstvo rada i socijalne politike oglasilo se nenadležnim uz obrazloženje da aktivnosti koje se provode u okviru Roditeljske kuće ne pripadaju sistemu socijalne zaštite, ta da bi rješenje ovog problema trebalo tražiti u okviru sistema zdravstvene zaštite.

Na 22. sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Fed. BiH zastupnica Zubić je uputila isto pitanje Fedrealnom ministarstvu zdravstva i ostaje da se vidi kakav će odgovor biti i da li vlast pronaći sredstva za rješavanje ovako važnog pitanja.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.