SportNogometJavier Hernandez seli u West Ham

Javier Hernandez seli u West Ham

Čelnici Bayera i West Hama postigli su dogovor oko odštete i ukoliko 29-godišnji napadač uspješno prođe liječnički pregled postat će novi član ekipe koju vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić.

Hernandez, koji je poznat pod nadimkom Chicharito, u London dolazi u ponedjeljak kada bi trebao i potpisati ugovor ukoliko sve prođe OK.

Kako prenose engleski mediji West Ham će za meksičkog napadača platiti 13 miliona eura odštete.

Hernandez je već igrao u Premiershipu, od 2010. do 2015. je bio član Manchester Uniteda, uz jednu sezonu provedenu na posudbi u Real Madridu. U augustu 2015. je preselio u Bayer i u dresu ‘apotekara’ upisao je 76 nastupa i postigao 39 golova. Za ManU je zabio 59 golova u 157 nastupa, dok je u dresu Real Madrida u 33 nastupa zabio devet golova.

Hernandez je najbolji strijelac u historiji meksičke reprezentacije sa 48 golova.

U idućih nekoliko dana trebao bi se realizirati i transfer Marka Arnautovića iz redova Stoke Cityja u West Ham za 27 miliona eura.

Visoko.co.ba/Fena.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE